lördag, september 16, 2006

Ett hål i tiden

Har varit vid nordkusten i helgen. Där finns det ungefär en miljard hotell och fler är på väg. Vägen från Alexandria västerut mot El Alamein är proppad med resorts varvat med byggarbetsplatser. Ingen verkar ha ringt samhällsplaneraren eller gjort en marknadsundersökning och kollat vad folk tycker är fint. Fast visst, det finns väldigt många människor i det här landet och om alla ska få åka på medelhavssemester så visst, fine, det kanske blir så här då.

I alla fall; när man kommer lite längre västerut tunnas det ut lite och där hittar man ett hotell från 60-70-talet, i princip intakt, inklusive gäster (samma som då, och några har ju fallit bort sen dess så det är ganska glest), och bäst av allt - en kritvit strand som inte gränsar till en annan hotellstrand i någon ände och där havet är så turkost att man tror det är fejk. Fy faen vad bra det är med vackra tysta ställen med mjukt ljummet vatten när man bor på nåt lite fulare mindre tyst ställe med svart luft.

Har försökt ungefär trehundra gånger att lägga upp bilder nu, men skittekniken vill inte. I'll be back imorgon med nya försök. Godnatt.

Inga kommentarer: