måndag, februari 26, 2007

Mascara


Har väl aldrig blivit så glad över att se fem tjejer spela rock som häromdan. Massive Scar Era - tjejförkortat Mascara, är fem muslimska tjejer från Alexandria som spelar metal. Ja, tillochmed Dödsmetall med bröt-röst och hela paketet. Visserligen blandat med lite vanlig svennemjukrock och en och annan ballad. Men det gör liksom bara hela grejen ännu bättre och unik. Antagligen är de - som nån sa - de enda fem tjejerna i Alexandria som spelar nåt elektriskt överhuvudtaget, så det får bli en mix och alla blir nöjda. Den näst coolaste tjejen (efter trummisen) är nog t o m hon som spelar fiol och flöjt(!) men som ändå lyckas rocka utan problem. Metalfiol är det nya.

Eller så är jag bara svältfödd... Njöt i alla fall lika mycket av publiken. Nästan bara killar 15-25 med lite längre hår och lite svartare kläder än average egyptisk överklassungdom. Lite nitar här och där. Såg en tuppkamm också. Var håller de hus en vanlig dag? Framåt slutet kröp crowden närmare och närmare (efter att ha suttit snällt på stolar, men ändå ljublat vilt och viftat med håret sittande) och - pling så stog ett gäng ända framme vid scenen fullt headbangandes och svingandes sina hår och ogenerat viftandes med pek- och lillfingernävar (ni vet, hårdrock liksom).

Trodde ett tag att det måste vara deras första offentliga spelning, annars borde nån sheikh sagt ifrån eller nåt, men det verkar som de funnits ganska länge. Hurra för det här landet, jag har missuppfattat allt!

Antagligen ska man inte bli det minsta förvånad, har egentligen sen dag ett insett att allt finns i Kairo, bara man vet var man ska leta. Trodde bara att det begränsade sig till saker man kan t ex äta eller laga sin lägenhet med. Nu har jag på köpet fått veta att man kan hitta en hel bunch rockers om man letar i rätt håla. Tänk om man kunde få träffa några fina indiepoppare i 35-årsåldern nästa gång...

Inga kommentarer: