tisdag, juli 03, 2007

Marrakech vs Rabat

Marrakech såg ut ungefär som man tror att det ska se ut. Rosaoranga fyrkantiga hus från alla tidsåldrar från Mohamed till nutida femstjärniga-hotell-moguler. Souken så klart ett shoppingmecka för alla som gillar till exempel tofflor och tofsar (jorå, det gör man ju trots allt). Såg annars mest insidan av hotellet där mötet var och vi bodde i tre dygn.

Tågresan mellan Marrakech och Rabat var snygg. Öken och vanliga små städer och byar. Meditativt. Sen blev det mörkt och bara att försöka sova eller läsa. Läste ut tredje och sista delen i Kairotrilogin (har rushat lite. måste lämna tillbaka innan jag flyttar. men nu klar alltså. inte så bra som de två första tyvärr).

Var bara i Rabat en enda dag och åkte runt mellan fem möten i en bil och kollade på stan så gott det gick. Det såg alltså snyggt ut. Där var husen större och vita, fast fortfarande fyrkantiga och arabiskfunkisaktiga. Snyggare tycker jag som oftast tycker större städer är coolare än små. Riktigt snyggt. Ska köpa ett när jag blir stor och rik. Men sån där grön fin trädgård, där träden såg renare ut än i Kairo. Eller så ska jag bara åka tillbaka till Marocko nån gång och kolla mer. Utan möten på schemat.

Inga kommentarer: